Jeugdwerking – BPM

Inleiding
Charter Jeugdwerking
Trainingsuren
Begeleiding
Wedstrijdenkalender
Resultaten wedstrijden
Challenge BPM
Zakboekje van de atleet

Inleiding

De informatie in dit gedeelte van de RRCB website is in de eerste plaats gericht op onze jongste atleten en hun ouders – al kan heel wat van de informatie ook interessant zijn voor oudere atleten.

U vindt de categorieën van de jongste atleten in de tabel hieronder. Merk op dat de categorie van een atleet bepaald wordt op basis van zijn/haar geboortejaar.

Een atletiekseizoen loopt van 1 november tot 31 oktober van het volgende jaar.

Categorie Afkorting Geboortejaar (seizoen 2021-2022)
Kangoeroes KAN 2015-2016
Benjamins BEN 2013-2014
Pupillen PUP 2011-2012
Miniemen MIN 2009-2010

U zal merken dat we in onze communicatie doorgaans alleen verwijzen naar de benjamins-pupillen-miniemen (BPM). Jongere kinderen (kangoeroes) zijn uiteraard ook meer dan welkom in de club. Het enige verschil met de benjamins is dat kangoeroes nog niet kunnen deelnemen aan wedstrijden – met uitzondering van de zogenaamde “Kids’ Athletics”.

Charter Jeugdwerking

Het Charter (Frans) verduidelijkt de uitgangspunten van onze aanpak van de jongste atleten. We streven ernaar om bij te dragen aan de fysieke en mentale ontwikkeling van de kinderen, met respect voor hun ritme en zonder druk. We mikken niet op prestaties “koste wat kost”.

Trainingsuren

Een overzicht van de trainingsmogelijkheden vindt u hier. Zie de sectie TRAININGSUREN voor de dagen en uren van de trainingen van de verschillende categorieën.

Verantwoordelijke Jeugdwerking

Jean Vandaele
0476 23 30 32

Wedstrijdenkalender

Om u toe te laten uw – sportieve en familiale – activiteiten zo goed mogelijk te plannen, communiceren we in de loop van het atletiekseizoen een overzicht van interessante wedstrijden. Het gaat om een winterkalender (veldlopen en indoorwedstrijden) en een outdoorkalender (soms meegedeeld in twee fasen: lente en zomer-herfst).

We maken een onderscheid tussen: wedstrijden aanbevolen door de club en waarvoor we begeleiding door onze trainers trachten te verzekeren; andere wedstrijden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest; enkele interessante wedstrijden in Wallonië of Vlaanderen. 1 à 2 weken voor de meest interessante wedstrijden ontvangt u een herinnering, met bijkomende informatie.

Resultaten wedstrijden

In de loop van het seizoen maken we een lijst op van de beste prestaties van elke atleet, behaald in officiële wedstrijden. U vindt dit overzicht op de pagina RESULTATEN van de website.

Challenge BPM

De Challenge BPM is een “permanente vijfkamp” die loopt over een atletiekseizoen. Het beloont de deelname aan wedstrijden en aan zo veel mogelijk verschillende disciplines. Zodra men deelneemt aan een wedstrijd, wordt men automatisch opgenomen in de Challenge.

Alle deelnemers ontvangen een medaille. De winnaar van elke categorie ontvangt een beker. De medailles en bekers worden overhandigd tijdens het clubfeest.

U vindt het reglement van de Challenge hier (Frans). Het huidige klassement van de Challenge vindt u op de pagina RESULTATEN van de website.

Zakboekje van atleet

Deze brochure is speciaal ontworpen voor de BPM – maar kan evengoed van nut zijn voor de hogere categorieën. Ze bevat nuttige informatie en tips in verband met de deelname aan wedstrijden. En u kan er ook de prestaties van het kind in noteren en zo zijn/haar sportieve evolutie opvolgen.

Exemplaren zijn verkrijgbaar op het secretariaat van de club (Drie Lindenstadion). Of u kan de brochure (Frans) hier downloaden.

Atletiek